Thai herbál masszázs - masszazsoazis

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Thai herbál masszázs

Masszázs

A forró, herbál masszázs, az egyik legérdekesebb tradicionális thai masszázs, melyet több száz éve használnak Thaiföldön az izmok és ízületek gyógyítására.
Eredeti thaiföldi fűszerekkel, gyógynövényekkel töltött labdacsokkal történik, amelyeket használat előtt forró gőzben felmelegítek. A masszázs során kiáramló gyógynövény párát a test felszívja, így jótékony hatással van a bőrre, izmokra, belső szervekre. Természetes gyógyfüveket tartalmaz, így kozmetikai hatása is van. Thaiföldön a nők nagy része előszeretettel alkalmazza pl. szülés után, vagy diétázás után. Antibakteriális és gombaölő hatása is ismert.
A gyógynövény "batyus” kezelés nyugtatja az idegeket, és harmonizálja a test energiáit, ami szükséges a jó közérzethez és az egészség megóvásához. Ízületi és reumás panaszokra javallott.  
A masszázs nagyon hatékony olyan izomfájásokra, amelyek a túlzott fizikai megerőltetés során lépnek fel, enyhíti az izom és ízületi gyulladást, levezeti a fáradtságot. A labdacsból  kiáradó pára beszívódik a bőrbe, valamint a páciens be is lélegzi a kellemes aromát, mely a tüdőre és a légutakra is jótékony hatást fejt ki. Elősegíti a méreganyagok távozását a testből, az energia pályákon való alkalmazása is rendkívül hatékony.
Az eredeti thai herbál labdacsok 15 féle tradicionális thai gyógynövényt tartalmaznak, többek közt: camphor, indiai citromfű, curcuma, tamarind levél, bergamot levél, gyömbér…

A thai herbál masszázs hatásai:
A gőz melegével és a thai gyógynövények, fűszerek hatásával serkenti a vérkeringést, működésbe hozza a merev ízületeket, csökkenti az izomfájdalmakat és a fáradtságot.
Enyhíti a depressziót, szédülést és álmatlanságot, elősegíti az étvágyat, csökkenti az ízületi merevséget, duzzanatokat, csökkenti a hátfájást, méregtelenít, serkenti a nyirokrendszer működését.
A thai herbál masszázs célja:
Serkenti a test öngyógyító folyamatait és jó közérzetet biztosít. A kezelés révén testünk ismét energikussá és rugalmassá válik, a masszázst követő jó közérzet pedig egyedülálló. A herbál masszázs technikáját tekintve a kezelés gőzölt gyógynövényes labdacsokkal történő masszírozásból áll, amely varázslatosan kellemes ellazulást biztosít a vendég számára, egyrészt az illatanyagok, másrészt pedig az izmokra való jótékony hatásuk miatt.
A kezelés menete, időtartama:
a kezelés két részből áll: először szárazon masszírozom a választott területet, majd a felmelegített labdacsokkal folytatom a kezelést, így váltogatva az egész testen, a lábujjaktól kezdve egészen a vendég feje búbjáig, 90 percen keresztül.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz