Cellulit masszázs - masszazsoazis

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Cellulit masszázs

Masszázs

A cellulit masszázs a narancsbőr tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére szolgál.
Narancsbőr esetén a laza kötőszövetekben zsírsejtek gyűlnek össze, ezek csomókba rendeződnek, majd megnagyobbodnak, lassítva ezzel a véráramlást és a nyirokkeringést.
Méreganyagokkal teli nyirokfolyadék halmozódik fel a szövetek között, ettől a bőr felszíne rücskössé, göcsörtössé válik. A narancsbőr főként a hason, csípőn, fenéktájon, a felkaron és a combokon alakulhat ki. A cellulit masszázs a problémás helyeken található zsírpárnák megdolgozására alkalmas. Az erőteljes mozdulatok szinte összetörik a zsírsejteket, a sejtekből távozó zsírt és méreganyagokat a nyirok utakon keresztül a nyirokcsomók irányába továbbítja.
A cellulit masszázs javítja a vér-és nyirokkeringést, fokozza a szövetek oxigénellátását.  A bőr feszesebb, tömörebb, selymesebb lesz, a test vonala kontúrosabbá válik tőle.  A kezelés nagy kitartást és erőfeszítést igényel, a valóban látványos eredmény eléréséhez hónapok kellenek. A cellulit masszázst ajánlott kúraszerűen alkalmazni, minimum 10 alkalommal (hetente 2-3x) ismételni.
A cellulit létrejöttének fő oka az érrendszer funkcionális zavara, amit egyéb tényezők tovább ronthatnak.
A cellulit kialakulását elősegítő külső tényezők:
mozgáshiányos életmód
helytelen táplálkozás
túlzott alkohol
és kávéfogyasztás
hormontartalmú gyógyszerek szedése
Belső okok:
anyagcserezavar
hormonzavar
öröklött tényezők

A cellulit kezelés menetrendje:
Hámlasztás: a kezelendő testrész átmasszírozása „dörzsanyagot” tartalmazó olajjal. Választható anyagok: kókusz reszelék, mandula reszelék, só, mák stb.
Nyirok irányú masszázs: a svédmasszázs fogásait alkalmazva a testrész átmasszírozása egy speciális, chili paprikát tartalmazó kókuszolajjal
Köpölyözés: nem sorolható a kellemes kezelések kategóriájába, egy igen intenzív fizikai behatás, amely serkenti a vérkeringést, fokozza a zsírsejtek lebontását, és anyagcsere fokozó hatású is egyben.
„Zsírtörő” masszázs: szintén nem tartozik a kellemes kezelések közé, rendkívül intenzív, radikális, speciális masszázs fogások segítségével a zsírsejtek tartalmát a kiválasztó rendszer  felé irányítjuk a kényes, narancsbőrös területekről.

Fenti kezeléseket a hason, csípőn, fenéktájon, a felkaron és a combokon végezzük el.
Testtekercselés: a kezelés utolsó fázisa, melyben a kezelt testrészt  egy
külön a cellulit elleni készítménnyel bekenjük, majd befóliázzuk. Ennek hatására fokozódik a nyirokrendszer működése, intenzívebbé válik a zsír-szövetek anyagcseréje, valamint a hatóanyagok felszívódása, a bőr feszesedik.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz